089870323

Dæksøgning

Efter størrelsen
Bredde
Højde
Diameter
Find hjul
Læs værdierne på det aktuelle dæk

Efter køretøjets type


Dagens specialtilbud

Goodride ZuperEco Z-107 205/55 R16 91V
399 kr

Super let bestilling

Icons-a

Vælg størrelse

Icons-b

Find den bedste pris

Icons-c

BestilHelårsdæk dækker de vigtigste krav til dæk

Helårsdæk kan i et klima som Danmarks ofte yde fin sikkerhed året rundt. Det er sjældent, vi har så strenge vintre, at det er nødvendigt med pigdæk, og så har de den fordel, at du ikke to gange om året skal skifte mellem sommerdæk og vinterdæk. Du slipper også for at skulle opbevare et dæksæt i et halvt år. 123daek.dk har altid et godt tilbud på billige helårsdæk, men også alle andre typer og til alle biltyper. Du bestiller nemt og hurtigt på nettet.

Du skal blot kende den præcise dækstørrelse, som passer til din bil, og den kan du som regel finde i din bils instruktionsbog. Du kan selvfølgelig også kigge på dækkene, som sidder på din bil nu. På siden af dækket står der en række symboler og bogstavkombination.

Der findes EU-standarder for den mærkning af dæk, som findes på dækkets side, og her kan du blandt andet se dækkets energimærkning (brændstofforbrug), hvilken hastighed dækket er godkendt til, om det er et radialdæk med mere. Hvis der står M + S samt et bjerg- og snefnug-symbol, så er det til vinterbrug. Står der kun M + S, er det til helårsbrug. M står for "Mud" og S for "Snow". Er dækket til sommerbrug, findes disse betegnelser ikke på dækket.

Men du kan altså også se dækkets størrelse, for eksempel 165/75 R13 82 T, og det betyder 165 millimeter, bredt, Radial, 13, tommer fælgbelastningsindeks 82 (svarer til 475 kilo), og T betyder, at det er godkendt til 190 km/t.

Helårsdæk kombinerer det bedste fra sommer- og vinterdæk

Producenterne af helårsdæk har forsøgt at forene de bedste egenskaber fra henholdsvis sommer- og vinterdæk. Reglerne for montering af denne type dæk følger dem for vinterdækkene. Altså; alle dæk skal være helårsdæk eller S+M dæk – og ikke noget med at blande forskellige dæktyper. De fleste dækproducenter har helårsdæk.

Hos 123daek.dk kan du for eksempel finde dæk fra verdens førende dækproducenter, for eksempel Michelin. Langt de fleste bilproducenter har et tæt samarbejde med en bestemt dækproducent, og derfor vil de oftest anbefale dæk af dette mærke til din bil. Men hvis ellers dækkene overholder de foreskrevne normer, så kan du i princippet vælge dæk fra en hvilken som helst producent, og uanset hvad du vælger, så kan du være sikker på at gøre et godt køb hos os.

123daek.dk - et tilbud fra Delticom AG 20.05.2024 07:32